Ut av selvskading. Veier til forståelse

En som selvskader gjør det for å mestre en sterk følelsesmessig smerte. De skader seg for å oppleve et håp om følelsesmessig leging, en form for kommunikasjon. Atferden fyller en rekke psyk. funksj. Hvordan mestre følelsene?

Dato

Dato: okt. 15, 2020
Tidspunkt: 09:15 - 15:00
Registrering: 08:30 - 09:10

Påmeldingsfrist

sep. 24, 2020

Betalingsfrist

okt. 14, 2020

Program

08:30 - 09:10

 • Kaffe og registrering av deltakere

09:15 - 11:15

Ingeborg Lunde     

Om fenomenet selvskading og om kronisk suicidalitet

 • Selvskading - hva er det? Hvem skader seg selv?
 • Hvor vanlig er det?
 • Sammenhengen selvskading- selvmordsforsøk- selvmord
 • Årsaker
 • Hvilken funksjon har selvskading og vedvarende selvmordsatferd for den  enkelte?

Om behandling av selvskading og kronisk suicidalitet

 • Hva er anbefalt behandling?
 • Behandlingsformer, innleggelse i sykehus eller ikke?
 • Hvordan finner man ut hva som utløser behov for selvskading og selvmordsforsøk, og hvordan kan hjelpere bidra til å avverge episoder?
 • Hvordan kan vi hjelpe den enkelte til å hjelpe seg selv på andre mindre destruktive måter?

11:15 - 12:00

Lunsj

12:00 - 15:00

Kristin Ribe

Selvskading - hva hjelper?  

 • Ribe forteller om hva selvskadingen betydde for henne, om hvordan det er å leve med så omfattende selvskading, hun forteller om vonde møter og om gode møter, litt om venner og litt om internett, men mest om hva som hjalp henne til å kunne slutte.

 Ingeborg Lunde               

 • Hjelpere og pårørendes egne reaksjoner; hvordan kan man takle egen  overveldelse i møte med den som selvskader og gjør gjentatte selvmordsforsøk. 

Fortsettelse av formiddagens temaer

- 15:00

Slutt ca. 15:00

Om konferansen/kurset

Kurset tar for seg fenomenet selvskading, og hvordan selvskading og annen selvmordsatferd for noen kan bli en helt nødvendig måte å hjelpe seg selv på. Den suicidale atferden fyller en rekke psykologiske funksjoner, og kan bli en levemåte. Det er viktig at omgivelsene, inkludert helsepersonell, har forståelse for det forsøket på mestring på selvskading representerer, og anerkjenner den funksjonen det å skade seg kan ha. I stedet for stereotype forståelser som at selvskaderen skader seg «bare for å få oppmerksomhet», kan man heller ta symptomet på alvor og tilby hjelp til å finne andre måter å mestre følelser og problemer på. På denne måten kan det bli mulig å komme ut av et mønster med selvskading. Psykologspesialist Ingeborg Lunde vil bidra med faglig kunnskap om fenomenet, inkludert informasjon om anbefalt behandling. Kristin Ribe vil fortelle om egne erfaringer, med vekt på gode møter med helsevesenet. Ved å ha en slik vinkling på det som har fungert for henne og vært viktig for henne, ønsker hun å gi mer trygghet i hva man kan gjøre mer av når man skal hjelpe andre.  

Forelesninger og spørsmål/refleksjon i plenum.

Praktisk informasjon

PÅMELDING:

Deltakerne registreres i den rekkefølge påmelding mottas. Påmeldingen er bindende etter påmeldingsfristens utløp. Ved avbestilling inntil 14 dager før kurset må betales et gebyr på kr. 490,-. Etter dette tidspunkt må 100 % av kursavgift betales.

Hvis påmeldte deltaker ikke kan møte opp kan plassen fritt disponeres av andre.

FORBEHOLD:

Vi tar forbehold om endringer i programmet og fraskriver oss ansvar for endringer som skyldes forhold utenfor vår kontroll. 

Hvis myndighetene setter begrensninger vedr. gjennomførelse av kurset på dette tidspunkt (15.10.20) pga. coronaviruset forbeholdes retten til å utsette kurset til dato hvor myndighetene gir tillatelse til dette.

Vi forbeholder oss retten til å avlyse kurset ved få påmeldte.  

BEKREFTELSE:

Senest 5 dager etter påmeldingsfristen vil bekreftelse bli sendt ut fortrinnsvis pr. email. Hvis du ikke har mottatt noen bekreftelse må du ta kontakt med oss. Det er viktig du oppgir korrekt emailadresse. 

FAKTURA:

Primært sendes faktura ut som elektronisk faktura, evt. pr. email (sjekk også spamfilter).

Husk å oppgi nøyaktig fakturaadresse med fakturareferanse som gjør at fakturaen finner deg i systemet. Endringer//ny faktura i etterkant vil medføre merkostnader.

Faktura sendes først ut etter påmeldingsfrist!

LUNSJ:

 Lunsj er inkludert i kursprisen.  Hvis du ikke ønsker lunsj må du notere det i kommentarfeltet ved påmelding.  Du vil da få en redusert kurspris på kr. 156,- dvs. kr. 1.679,-. Du kan da spise  medbragt mat eller kjøpe i kursstedets kafeteria.

For eventuelle allergier eller vegetaralternativer, vennligst skriv dette i kommentarfelt ved påmelding, så prøver vi å tilrettelegge.


VEIBESKRIVELSE:

Kuben ligger godt synlig i Kabelgata 10-12, parallelt med Østre Aker vei. Bygget ligger i Økern Næringspark, som nabo til Hotell 33.

Kuben ligger midt i mellom holdeplassene Økern og Risløkka på T-banens linje 5. Flere busser stopper også på Økern T. Sjekk Ruter for mer info.

 Hvordan gå fra Økern T til Kuben yrkesarena - se http://kubtek.no/?attachment_id=1333

 Parkering: Garasje befinner seg i kjelleretasjen. Den driftes av Europark og parkering koster kr 24/ time og 120/døgn.

Q-Park har parkeringsplasser i Haraldrudveien i tillegg. Her koster det kr 20/time og 120 /døgn

TELEFON OG ADRESSE:

Ved forespørsler om kurset kan vi kontaktes pr. email eller pr. telefon 911 22 671.

Legg gjerne igjen beskjed på telefonsvarer og vi ringer deg tilbake. Adresse: ISOP Seminarer, Postboks 1073, 2305 HAMAR.

Påmeldingskjema

Dette feltet er påkrevd.
Dette feltet er påkrevd.
Dette feltet er påkrevd.
Dette feltet er påkrevd.
Dette feltet er påkrevd og krever en gyldig epostadresse.
Dette feltet er påkrevd.
Dette feltet er påkrevd.
Dette feltet er påkrevd.
Dette feltet er påkrevd.
Dette feltet er påkrevd.
Dette feltet er påkrevd.
Dette feltet er påkrevd.
Dette feltet er påkrevd.